Lägsta priserna
Vi skickar inom 24h
Auktoriserad återförsäljare
Fri frakt på Vaporizers

Vaporizer Köpguide

Ha i åtanke att den vaporizer med högst kvalitet eller den som kostar mest inte levererar bra värde om den inte matchar dina behov. Antalet olika vaporizers ökar i en snabb takt. De olika alternativen kan vara komplicerade, även för individer som redan äger en vaporizer. Hur kan någon som är färsk på vaporizering avgöra vilken enhet som passar? Och vad är för- och nackdelarna med olika vaporizers? Det finns ingen universell "bästa" vaporizer utan den bästa vaporizern är den som passar dina behov. För att fastställa vilken som det är bedöm dem utifrån de krav som är viktiga för dig. Nedan följer en lista med 12 viktiga egenskaper att ta hänsyn till, men det upp till dig att bestämma vilka egenskaper som är viktigast:

 

BUDGET

Även om kostnad och kvalitet tenderar att gå hand i hand finns det flera prisvärda vaporizers. Priserna på MagicVaporizers varierar från 999 kr för den enkla men pålitliga Magic Flight Launch Box upp till 4399 kr för Volcano Digit som av vissa anses vara vaporizers Rolls Royce. Det största urvalet finns i prisklassen 1500 till 3000 kr och inkluderar några av marknadens mest populära vaporizers som Arizer Solo 2, DaVinci IQ.

 

Det finns en hel del billigare vaporizers på Tradera och andra webbplatser, men dessa kommer sannolikt att vara piratkopior eller helt enkelt vara billigt konstruerade med gifta ämnen och behandlingar. Dessa enheter omfattas oftast inte av någon garanti eller så erbjuds inte service när du behöver det. Vaporizers från kända märken som säljs för betydligt lägre än tillverkarens listpriser erbjuds ofta av icke auktoriserade återförsäljare vilket kan innebära att det rör som om förfalskningar. MagicVaporizers är en auktoriserad återförsäljare för alla enheter i vårt sortiment och vi kan hjälpa till vid alla eventuella garantiärenden.

 

TILLFÖRLITLIGHET

Tillförlitlighet är avgörande om du litar på din vaporizer för aromterapi. Normalt sett är enkla designer mer tillförlitliga med tanke på att det är mindre som kan gå fel. Mer komplicerade vaporizers behöver en konstruktion av hög kvalitet för att garantera en pålitlig effektivitet. Kontrollera med kundrecensioner och forum för att upptäcka mer om pålitligheten av vaporizers du är intresserad av. Slutligen, om du har råd med det, överväg att skaffa en andra vaporizer för backup.

 

GARANTI

Oavsett hur tillförlitlig din vaporizer är finns det alltid en möjlighet att du kommer behöva förlita dig på garantin. Om du inte har råd att vara utan din vaporizer är det absolut nödvändigt att ha en bra garantiservice. Det är inte alltid tillräckligt att ha en bra garanti på pappret, servicen måste också leva upp till garantin. Återigen, kolla på kundrecensioner och forum för att förutse vilken typ av service du kan förvänta dig.

 

UPPVÄRMNINGSTID

Eftersom vaporizers fungerar genom att bygga upp en temperatur genom värme måste alla värma upp till arbetstemperatur. De flesta kan uppnå detta inom loppet av ett par sekunder medan andra kan ta upp till 30-45 minuter. Vaporizers som använder en öppen låga som sin värmekälla värms upp snabbt, likaså portabla batteridrivna vaporizers. På andra änden av skalan finns vaporizers som använder keramiska värmeelement och behöver i allmänhet längre uppvärmning. Vissa av dessa är gjorda för att vara påslagna hela dagen vilket betyder att de är funktionella under längre perioder så fort de nått arbetstemperaturen.

 

PORTABILITET

Med tanke på att din vaporizer hjälper dig med ditt välbefinnande kanske du inte vill vara bunden till en specifik plats när du använder den. Medan många vaporizers kan flyttas enkelt är en del i första hand utvecklad för att användas på resande fot. Portabla vaporizers är kompakta, lätta, ryms i fickan eller i en liten väska och kräver inte att vara anslutna till elnätet för att fungera.

 

Vissa tycker att portabla vaporizers inte fungerar tillräckligt snabbt eller i vissa situationer helt enkelt inte är lika effektiva som icke-portabla enheter. Vissa modeller har bättre meriter än andra och ha i åtanke att det som inte är tillräckligt för någon annan skulle kunna vara okej med dig.

 

INLÄRNINGSKURVA

För att få upp bästa möjliga vapor krävs det att man behärskar den rätta metoden som ofta är unik för varje vaporizer. Till exempel vaporizers med slang- eller glasrör kräver en korrekt teknik. Vaporizers som drivs av låga kräver att man både har rätt låga och teknik. De vaporizers som fyller ballonger å andra sidan är lättast av använda av alla och rekommenderas för gruppanvändning där alla inte är lika erfarna.

 

Medan inlärningskurvan kan verka svår vid första anblick så kompenseras du vanligtvis med utmärkta resultat när väl tekniken sitter, men om du är ivrig försök att hitta en vaporizer som du kan framgångsrikt börja använda direkt.

 

ENKEL ANVÄNDNING

Det är viktigt att väga in hur många handvändningar som krävs för att förbereda vaporizern för användning och de som är ute efter extrem bekvämlighet eller har begränsad förmåga med händerna väljer med fördel en vaporizer som går att använda med bara en hand. Även hur aromterapi-bladningen förbereds måste tas hänsyn till eftersom vissa vaporizers kräver att aromterapi-bladningen är finkornigt fördelat. Leta efter Kundrecensioner för att ta reda på hur enkel en specifik vaporizer är att använda.

 

DESIGN

Det finns två olika typer av vaporizering: Konduktion, som värmer aromterapi-bladningen direkt genom kontakt med en varm yta, och Konvektion som värmer indirekt genom att flytta varm luft genom aromterapi-bladningen. Alla vaporizers har inslag av båda, men de är i första hand av ena typen. De flesta moderna vaporizers använder någon form av konvektion men nya konduktionsdesigner har börjat dyka upp.

 

Modeller med konvektion brukar betraktas som överlägsna då det är enklare att undvika förbränning eftersom varm luft passerar genom aromterapi-bladningen mycket jämnare vilket gör temperaturkontrollen betydligt enklare. Konduktionsmodeller värmer primärt ytan så de kräver i allmänhet finkornigare aromterapi-bladningar och du måste röra om eller skaka materialet mellan användning för att exponera mer material till värmen. De har en tendens att vara enklare, mer kompakta och billigare än konvektionsenheter. I de senaste konduktionsmodellerna har eliminerat de flesta brister med tekniken så du behöver inte utesluta en vaporizer bara baserat på värmeteknik.

 

VAPORLEVERANS

Vapor överförs vanligtvis genom en slang, rör direkt från själva enheten. Dessa tekniker är ofta kända som oassisterad leverans. Indirekt vaporleverans innebär att fylla en påsa eller ballong med en inbyggt fläkt eller pump och kallas ofta assisterad leverans. Tekniken av vaporleveransen har en effekt på aromen: direkt från vaporizern ger bäst aromer, följt av slang eller rör och sist ballonger eller påsar. Det sista alternativet har en hög vapor-till-luft ratio och vapor som hålls i en påse börjar kondensera och minska. 

 

MATERIAL OCH VAPORBANA

Eftersom vaporizers är avancerade produkter har konsumenterna en rätt att vara oroliga för det material som valts ut i konstruktionen av vaporizers och speciellt det material som luft och vapor passerar i. Respekterade tillverkare brukar berätta om deras material är RoHS-kompatibelt och exakt vad som finns i luftvägen. Många lågprisvaporizers (som säljs via sidor som Tradera och inte av auktoriserade återförsäljare som MagicVaporizers) brukar normalt sett inte specificera vilka material som används så var försiktig.

 

TEMPERATURKONTROLL

Temperaturkontroll är viktigt på grund av två skäl: för det första för att undvika förbränning, och för det andra att frigöra aromer från aromterapi-bladningen vid specifika temperaturer som är den största fördelen med vaporizering. Förbränning frigör inte bara alla aromer utan också farliga gifter som förstör renheten.

 

Många vaporizers har en digital display som visar temperaturen inuti, men det är i allmänhet uppvärmningstemperaturen och inte vaporizeringstemperaturen. Den som är viktigt att förstå är att även om de inte visar den verkliga vaporizeringstemperaturen så ger de ett medel för att genomgående ha exakt samma temperatur i hela sessionen.

 

Flera andra vaporizers har bara en enkel graderad kontroll som tjänar samma syfte genom att du kan välja samma inställning varje gång. Ett stort antal vaporizer har fasta värmepunkter som kan väljas för att leverera en konstant upplevelse och en del vaporizers är helt enkelt låsta vid en viss temperatur.

 

Vaporizers som inte har en fast värmepunkt eller låter dig välja temperatur är beroende av din konsumtion för att hantera temperaturen. Detta kräver oftast att man lär sig den rätta tekniken för enheten: allt för snabbt resulterar i kyla och upphäver vaporproduktionen, och för långsamt kan leda till överhettning och förbränning. Att perfektionera detta är inte så svårt som det verkar, och vissa exceptionella vaporizers som Magic Flight Launch Box har inga temperaturkontroller.

 

KRAFTKÄLLA

Det finns två typer av sätt en vaporizers drivs av: genom låga eller genom elektricitet.

 

Lågdrivna vaporizers använder butangas, vanligtvis från en extern källa. I dessa vaporizers skiljs butangasen åt från luften och driver istället på en katalytisk omvandlare som värmer upp enheten. Dessa vaporizers brukar normalt sett köpas av användare som har vill använda sin vaporizer på ställen där inte ström finns lätt tillgängligt som vid exempelvis festivaler.

 

Vaporizers drivna av elektricitet är mycket vanligare och använder normalt en viss variant av ett keramiskt värmeelement. De kan antingen förlita sig på att bli inkopplade i ett strömuttag eller med batterier. Anslutna vaporizers är naturligtvis mindre portabla och ofta kända som stationära. Batteridrivna vaporizers å andra sidan är mer kända som portabla. Vissa vaporizers fungerar med löstagbara batterier, men generellt sett är batteriet internt. Problemet med dessa är möjligheterna att byta batteriet själv. Normalt sett går det inte, och även om tillverkarna tillhandahåller en ersättningstjänst för en rimlig kostnad så innebär det en fraktkostnad och missade möjligheter att använda vaporizern under tiden.

 

EFFEKTIVITET

En handfull av vaporizers anses vara mer effektiva än andra, men detta uppnås ofta genom att upprätthålla en vaporizeringstemperatur som är låg samt att hålla aromterapi-bladningarna små. Detta förbättrar aromerna och producerar mer len vapor. Konsumenter som justerar från förbränning vill oftast ha tjockare vapor som endast produceras vid högre temperaturer. Även vid höga temperaturer är dock vaporizering mer effektivt än förbränning.