Lägsta priserna
Vi skickar inom 24h
Auktoriserad återförsäljare
Fri frakt på Vaporizers

Vanliga frågor om Vaporizers

Vår kunniga personal älskar att svara på frågor, särskilt när det kommer till vaporizers.

 

Några frågor är ständigt återkommande, så vi har sammanställt en lista med deras svar. Om du inte ser din fråga här bara skicka oss en fråga via Kundservice så kommer en av våra anställda experter snabbt att svara på alla dina frågor och funderingar.

 

1. Vad är en vaporizer?

En Vaporizer är ett verktyg som används för att extrahera aromer från aromterapi-bladningar effektivt och snabbt. Mekaniken bakom vaporizering är förhållandevis enkel och okomplicerad: förbränningstemperaturen för de flesta typer av aromterapi-bladningar är nästan alltid högre än den temperatur när aromföreningarna frigörs. Därför värmer Vaporizers materialet till en perfekt temperatur utan att förbrännas så att fibrerna stannar kvar i kammaren medan deras aromföreningar frigörs i luften till så kallad Vapor.

 

2. Vad används vaporizers till?

Vaporizers har många användningsområden det pågår många experiment med vapor i ett varierat utbud av branscher. På senare dagar har vaporizer bland annat används av på några av världens bästa restauranger för att skapa nya smakupplevelser. De vaporizers du finner på denna sida är i första hand tilltänkta att användas till aromterapi.

 

3. Inkluderar ni en strömadapter så det går att ladda via svenska uttag?

Ja! Vi inkluderar en strömadapter till alla vaporizers som kräver en sådan. Adaptern fungerar för alla Europas länder med undantag för Storbritannien och Schweiz.

 

4. Kan jag köpa reservdelar hos er?

Ja, självklart!  Att hålla din Vaporizer fri från smuts eller skadade delar är bästa sättet att förlänga den längsta livslängden på enheten. Vi erbjuder en fullständig uppsättning av ersättnings- och uppgraderingstillbehör på alla produkter i vårt sortiment.

 

5. Vilken typ av underhåll krävs vanligtvis?

Att hålla vaporizern ren från rester är den viktigaste delen av det löpande underhållet. Varje vaporizer är unik när det kommer till underhåll men det vanligaste är att de har utbytbara filter som du enkelt kan byta. Med vissa vaporizers medföljer rengörningskit som hjälper dig att bevara aromerna i din vapor. Med lite kärleksfull omsorg kommer din vaporizer att vara ren och leverera aromrik vapor under en lång tid.

 

6. Kan aromterapi-blandning förbrännas i min vaporizer?

Vanligtvis inte. Vissa vaporizers har ett mycket brett temperaturintervall och vid den högsta temperaturen kan vissa ömtåliga aromämnen att antändas. Vaporizers som Volcano är designade för att inte kunna nå temperaturer över 230°C vilket gör det omöjligt att antända de flesta material. Var alltid varsam med temperaturen så att din vaporizer undviker att förbränna aromterapi-bladningen.

 

7. Vilken temperatur ska jag välja?

Medan den perfekta temperaturen varierar beroende på vaporizer och materialtyp kan du veta att temperaturinställningen är korrekt när en fin, genomskinlig vit dimma syns. Knappt synlig vapor indikerar att antingen är temperaturen inte hög nog eller att extraktionen är klar och det är dags att fylla på kammaren. Det bästa sättet att hitta din favorittemperatur är att börja lågt och sakta arbeta dig fram tills de önskade smakerna frigörs.

 

8. Hur mycket luktar det efter vaporizering?

En av de bästa sakerna med att använda en vaporizer istället för förbränning är att du aldrig kommer uppleva de negativa effekter som uppstår vid förbränning. Vapor som framställs av vaporizers sätter sig inte kläder, mattor eller väggar så du behöver aldrig oroa dig för obehagliga lukter efter att ha använt en vaporizer.

 

9. Hur lång tid brukar frakten ta?

Normal leveranstid med UPS till Sverige tar normalt mellan 1-5 arbetsdagar men majoriteten utav paketen brukar levereras inom 2-3 arbetsdagar.

 

Vi skickar normalt sett alla order inom 24 timmar efter att de bekräftats. Om du tar del av vårt fri frakt erbjudande kan du förvänta dig din försändelse på så lite som 3 arbetsdagar. Alla varor skickas från vårt centrallager i Tyskland, men inga tull- eller momsavgifter tillkommer. Tänk på att beställningar placerade under helgen inte nödvändigtvis kommer att skickas förrän nästföljande arbetsdag.

 

Läs mer om frakt på Frakt och leverans.